Keks i kolači u pekarama

pekarkakeks2

Prilikom instalacije druge po redu mašine  Maxdrop  kod našeg    klijenta  čija  je  osnovna delatnost - pekarstvo i trgovina svojim proizvodima u svojim radnjama (5+ radnji rasutih po gradu)  primetili  smo da  je  naš  klijent  upravo  proizveden i svež keks  prodaje  u  svojim radnjama. U razgovoru sa njim objasnio nam je da to nije privremena promocija, već deo stalne ponude.

Prenosimo kompletno objašnjenje ideje :

"Mi smo kao što vidite - pekara, prava ona - stara , ajd dobro,  možda stara - uglađena pekara. Naša ponuda je manje - više bila ista kao kod drugih. Hleb, integralni hlebovi, burek , pite, kifle, lisnata peciva..

Naravno, kao i svi, i mi se trudimo da naša ponuda bude što bolja i zanimljivija kupcima. Ja,  kao i svaki drugi vlasnik, shvatio sam da to - svuda ista ponuda ima za ishod jednak broj kupaca sa umalo indentičnim izborom. Vremenom, broj kupaca biva ujednačen sa tenedencijom opadanja.

U cilju da pridobijemo više kupaca i održimo kontinuitet posete naših objekata proširivali smo ponude peciva, voćnih pita i bureka. Logično zar ne? Nudimo - opet kao i svi.

Šta sve nismo radili ....od ponude hleba i peciva crne ili crvene boje, do bureka sa bananom, eurokremom i sl. ali sve se svodilo kao i uvek - na isto. Mali skok prodaje, nakon toga sledi ravna linija i pad prodaje - povratak na staro.

Da li je ta kolotečina realno stanje kojim treba da se vodimo i prilagodimo?

Možda smo se u želji za napretkom zagubili u idejama?

Kako podići svoj ustaljeni nivo pazara, a da ne morate drastično povećati broj kupaca, jer je svaka povećana poseta oročena vremenom i uvek se sve vrati, manje - više na isto?

Dakle - isti broj kupaca za povećanje prometa. Ponuditi nešto novo. Nešto što druge pekare nemaju.

Tako je došlo do ideje sa keksom i suvom kolačima. To druge pekare nemaju u ponudi.

 Realno, da keks se prodaje u marketima, i većinom su odličnih ukusa - i pored meseci stajanja u rafovima.

 Svaki keks je ukusan - a svež je još ukusniji.  Svaki naš kupac će svakako otići do marketa i pazariti neki keks ili slatkiš - zašto mu mi nebi ponudili ukusniji, svežiji i bez aditiva za dugotrajnost i poboljšanje ukusa?

Sada našim kupcima nudimo sveže vanilice, šapice, puslice, princes krofne, integralne kekseve i možemo se pohvaliti znatnim poboljšanjem prodaje. Sa skoro istom posetom podigli smo prodaju za oko 20% u proseku. U nekom objektu je prodaja skočila i za preko 28%. Moram da napomenem da ovi brojevi nisu na osnovu početka ponude već nakon 3 meseca tako da možemo sa sigurnosću reći - ustalili smo povećan obim prodaje.

U naših 7 objakata prodamo dnevno u proseku oko 500kg suvog keksa i kolača, što se za vreme praznika znatno poveća. Ovo nije broj ni ponuda na kojoj ćemo stati, naravno da u budućnost planiramo da na ovom planu ponudimo jos više, bolje i raznovrsnije. "

Očigledno  da našem klijentu ideja je urodila plodom. Svež i ukusan keks "na meru" u pekari, bez aditiva , bez potrebe za skupim mašinama za pakovanje i sl...

Konkurencija industriji keksa?.....Kažu da nisu....

Videcemo u buducnosti.

 

Pin It

Usluge

 • Automatizacija mašina i procesa po zahtevu klijenta

  Automatizacija mašina i procesa po zahtevu klijenta

  Automatizacija mašina podrazumeva veću stopu proizvodnje i povećanu produktivnost, efikasniju upotrebu sirovina, bolji kvalitet proizvoda, manji utrošak energije,kraće vreme proizvodnje. Veća proizvodnja i povećana produktivnost, smanjenje utroška energije su tri najveća razloga za automatizaciju mašina i proizvodnih procesa.

  manje zastoja + manji utrošak energije + veća produktivnost = veća zarada Automatizacijom postojećih mašina i opreme rešavate mnoge probleme. Mi poznajemo tehnologije i dajemo specifična i inovativna rešenja u okviru tehnoloških zahteva poštujući standarde i bezbednost

 • Usluge servisa

  Usluge servisa

  MONTAŽE - SERVIS - HITNE POPRAVKE -UGOVORENA ODRŽAVANJA

  Pružamo tehničku podršku kompaniama koje se bave konditorskom proizvodnjom, kao i terensku servisnu podršku kompanijama proizvođačima opreme i pribora za industrijsku i zanatsku konditorsku proizvodnju.

  *servis industriskih mašina (interventno, preventivno i prediktivno)
  * montaža industriskih mašina
  * demontaža industriskih mašina
  Pored toga, delimo naša znanja sa klijentima u cilju boljeg i pouzdanijeg rada opreme.

  Kontakt

  Pekarski Servis 
  Arilje, Republika Srbija, 

  GSM/VIBER/WA + 381- 64-324-1-806
  pekarskiservis@gmail.com
  Pon-Sub: 08.00 - 18.00

   

  SERVIS - SERVICE

  Pekarski Servis pruža usluge montaže, instalacije, redovnog servisiranja, urgentnih popravki za domaće i strane kompanije.

  Pekarski Servis provides assembly, installation, regular servicing, emergency repairs services for domestic and foreign companies.
  We also sell machines and represent manufacturers of machines and equipment for the production of biscuits, cakes and chocolate.

  Kontaktirajte nas - Contact us